Gymles groep 6

Afgelopen dinsdag hadden de kinderen weer een actieve gymles. Ze mochten stoeien in tweetallen waarbij ze de bal van elkaar af moesten pakken. De andere onderdelen waren touwklimmen tegen de dikke mat, tennis en badminton.

De kinderen hebben ontzettend goed meegedaan! #beweegknap #samenknap #zelfknap

Koningsspelen in groep 6

Vandaag waren de Koningsspelen bij ons op school. Uiteraard hadden de kinderen van groep 6 er ook weer zin in!

We zijn gestart met het dansje van Fitlala, van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens zijn we lekker gaan ontbijten met zijn allen, er is flink wat gegeten!

Om 11.30u hadden we een warming-up en konden we om 11.40u starten met de sponsorloop. Ondanks de warmte hebben de kinderen enorm goed gelopen! Juf Sylvana stond de kinderen vanaf de stempeltafel heel hard aan te moedigen.

Het was een gezellige en sportieve dag!

Paastakken in de klas

Vandaag hebben de kinderen van groep 6 gezellige paastakken in de klas neergezet.

Iedereen heeft er wat decoratie in mogen hangen, zodat het er in de klas gezellig uit ziet tijdens het paasontbijt van aanstaande donderdag.

#samenknap

Pannenkoeken in groep 6

Vandaag was de Nationale pannenkoekendag. Aangezien we met de hele school bezig waren met de techniekdag, hebben we deze dag niet besteedt aan de pannenkoeken.

Maud had de vraag of zij toch voor de hele klas pannenkoeken mee mocht nemen en dat mocht. Dus kregen alle kinderen en de juf een heerlijke pannenkoek! Deze hebben ze als “toetje” op na hun boterham.

Dank je wel Maud, we hebben er van gesmuld!

Naar buiten voor de verkeersles

Vandaag hebben de kinderen hun tweede praktische verkeersles gehad. De kinderen hebben verkeersborden gespot en in een boekje geschreven welk verkeersbord het was en welke betekenis deze had.

De meester heeft tussendoor wat vragen gesteld en heeft gevraagd hoe de kinderen handelen in bepaalde verkeerssituaties.

Morgen zullen de kinderen nog een Kahoot! quiz krijgen, om te zien of hetgeen wat ze geleerd hebben dan ook nog weten!

#verkeersles #verkeersborden

Groep 6 naar de Oudheidkamer

Gisteren zijn wij naar de Oudheidkamer geweest.

Deze middag stond in het teken van Hoveniersbedrijf Aardoom. We hebben uitleg gekregen over wat het nou precies inhoud om een hovenier te zijn. Na de introductie over het hoveniersbedrijf, gingen we naar boven voor een stuk film over vroeger en hoe oud sommige beroepen dan wel niet zijn.

Alle kinderen waren druk aantekeningen aan het maken, om zo de vraag van de verteller te kunnen beantwoorden: Welke beroepen zie je in de film.

Vervolgens werden we opgesplitst in 2 groepen bij 2 vertellers. De groep die boven was kreeg uitleg over de moestuin en alles wat daar in kon zitten. Ook had hij verschillende groentesoorten meegenomen om te laten zien, ruiken en voelen.

De groep beneden kreeg de tentoonstelling te zien. Hier werd de geschiedenis van het hoveniersbedrijf verteld. Dit deed de verteller aan de hand van verschillende materialen, waaronder de ‘Rolls Royce’ van de grasmaaiers.

Druk met het maken van aantekeningen, luisterden de kinderen aandachtig wat de verteller te vertellen had.

Wat voor ons bijzonder is, is dat Aardoom straks op de Noord het groene speelplein aan gaat leggen en wij nu al heel veel weten over de hovenier!

Wij willen graag de Oudheidkamer bedanken voor de gastvrijheid en de leerzame middag!

Heeft er iemand post gekregen?

Vandaag is het Valentijnsdag! ❤️

Maandag hebben alle kinderen voor hun vader en/of moeder een kaartje gemaakt voor Valentijnsdag. Deze kaart hebben we gisteren op de post gedaan. In plaats van een postzegel, hebben alle kinderen er een dikke rode kus 💋op gegeven! Met een beetje lippenstift heeft iedereen rechts in de hoek een eigen postzegel gekust!

Alle kinderen wilden laten weten dat ze hun ouders gewoon enorm lief vinden! Hopelijk zijn alle kaarten bezorgd.

En hebben de kinderen van groep 6 toevallig ook nog post gehad vandaag? Ook de juf had wat post in de brievenbus gedaan 😃

Voor iedereen nog een fijne Valentijnsdag!

Opening van de Olympische Winterspelen

Vanmiddag hebben de kinderen uit groep 6 de opening van de Winterspelen gekeken. Tijdens de opening hebben de kinderen vlaggen gemaakt van de verschillende landen die meedoen. Ook hebben we al een aantal sporters op onze bergtop gemaakt.

Onze klas is al helemaal in de stijl van de Olympische spelen.

Presentaties in groep 6

Vanmiddag hebben de kinderen uit groep 6 hun muurkrant mogen presenteren aan de rest van de groep. Elk groepje had een les van een hoofdstuk van aardrijkskunde gekregen. Deze gingen zij gezamenlijk voorbereiden d.m.v. samenvattingen te maken, tekeningen, belangrijke woorden op te schrijven etc.

De kinderen hebben de afgelopen periode een aantal momenten gehad om dit samen voor te bereiden. Er was een goede taakverdeling en iedereen wist wat er van hem/haar werd verwacht.

Vandaag was dan eindelijk het moment om de presentatie te geven. Wat ongemakkelijk en soms wat zenuwachtig werd er erg goed gepresenteerd. Goede uitleg, duidelijke sprekers en nieuwe informatie werd overgebracht aan de rest van de groep.

De resultaten mogen er wezen en alle groepen hebben elkaar feedback gegeven.

#samenknap #taalknap #beeldknap

Op bezoek bij het Nieuwe Instituut

Vanochtend zijn de kinderen van groep 6 met de bus opgehaald om naar het Nieuwe Instituut in Rotterdam te gaan. Hier zouden ze aan de slag gaan en mee mogen denken over de nieuwbouw van het Gemini College.

In de klas hebben we vorige week al een placemat en een moodboard gemaakt om mee te nemen naar het Nieuwe Instituut.

De kinderen hebben nagedacht wat zij fijne plekken op de Noord vinden, welke plekken zij ook graag in het nieuwe gebouw van het Gemini College wilde zien en wat er voor extra’s bij zouden kunnen komen.

De kinderen gingen vol goede ideeën naar Rotterdam. Toen we eenmaal aan waren gekomen, hebben we in het archief mogen kijken naar maquettes van allemaal verschillende schoolgebouwen. Vervolgens hebben de kinderen hun eigen moodboard mogen presenteren aan de mensen die bij het Nieuwe Instituut werken.

Als laatst hebben de kinderen deze ideeën uit mogen werken in hun eigen maquette. Dit werd een mooi groepswerk.

Het was een leerzame en leuke ochtend. De kinderen zijn erg nieuwsgierig welke ideeën van hun in het nieuwe gebouw van het Gemini College mogen komen.