Groep 8 is gestart met de activiteitenweek!

Nog vijf schooldagen en dan zit de basisschoolperiode er voor deze kanjers op.. Nadat we gisteren al pannenkoeken hebben gebakken en gegeten, is de activiteitenweek vandaag toch écht van start gegaan.

Met alle kinderen hebben we in het buitenzwembad van De Louwert gezwommen en genoten van het prachtige weer! Met een lange en snelle glijbaan, glijpaal, drie baden, ligweide, voetbalveld en wat lekkers te eten, was het genieten geblazen voor groep 8.

Morgen gaan we in de bioscoop de nieuwe Incredibles (2) film bekijken en hebben we ‘s avonds een BBQ. Donderdag bowlen we bij de Theetuin. Vrijdag is de musical voor de opa’s, oma’s, broers en zussen. Tevens zullen we ‘s middags de liedjes zingen voor de groepen 1 t/m 4!

Meer foto’s zijn vanaf morgen op de website te vinden. In de loop van de week worden recente foto’s toegevoegd.

, , , , ,

De Noord rent de Feyenoord FunRun

Zo’n 30 kinderen van De Noord hebben afgelopen woensdag meegedaan aan de Feyenoord FunRun. In en rondom stadion De Kuip werd door de kinderen 800 meter afgelegd. Door de spelerstunnel, langs de persruimte en over het veld. Op plekjes waar je normaal nooit komt, hebben de kinderen hardgelopen. Dat allemaal om voor het Sophia Kinderziekenhuis een mooi bedrag op te halen. Goed gedaan allemaal!

Prijs voor groep 8 op het schoolvoetbaltoernooi!

Precies een week geleden vond het schoolvoetbaltoernooi plaats. Op het sportpark van voetbalvereniging RVVH speelden zowel het jongens- als het meisjesteam van De Noord 6 poulewedstrijden en een finalewedstrijd.

De jongens wisten van hun poulewedstrijden 1 wedstrijd te winnen. Hierdoor streden zij in de finaleronde voor plek 11/12. Ondanks een vroege voorsprong ging deze wedstrijd toch verloren. Aan de inzet heeft het in ieder geval niet gelegen. Complimenten jongens!

De meiden wisten in de poulewedstrijden een mooi aantal (doel)punten bij elkaar te spelen. Hierdoor werden zij 2e in de poule en dus gingen zij in de finaleronde op voor plaats 3/4. Na een gelijkspel in de reguliere speeltijd moesten penalty’s de doorslag geven. Gelukkig in het voordeel van De Noord! De meiden wisten de penaltyserie te winnen en gingen hierdoor met de derde plaats aan de haal. Goed voor een mooie beker! Klasse meiden! We willen de organisatie van het schoolvoetbaltoernooi hartstikke bedanken voor de leuke dag!

, ,

Les over de ‘dode hoek’ voor de bovenbouw

Vandaag heeft de bovenbouw een les over de dode hoek gehad. Het eerste gedeelte bestond uit theorie. Door middel van uitleg, filmpjes en een quiz kwamen de kinderen achter de belangrijkste regels. Het tweede gedeelte was praktisch. Buiten hebben de kinderen zelf ervaren wat je wel en niet ziet bij verschillende situaties rondom een vrachtwagen.

Groep 8 jumpt er weer op los dankzij Frenoflex BV!

Het einde van de basisschoolperiode komt voor de kinderen van groep 8 steeds dichterbij… Omdat we deze periode zo leuk mogelijk met z’n allen willen afsluiten, zijn we vandaag naar JumpXL geweest. De vorige keer was zó goed bevallen, dat de kinderen dit graag nog eens over wilden doen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Frenoflex BV! Zij hebben ervoor gezorgd dat alle kinderen weer een uur fanatiek konden jumpen en tussendoor wat konden drinken.

Frenoflex BV, ontzettend bedankt namens groep 8!

Hiphop-les voor groep 8

Tijdens het thema ‘Wij maken muziek’ hebben we het over verschillende stijlen muziek. Afgelopen dinsdag kregen bezoek van Ferewe van Vugt. Ferewe werkt onder de artiestennaam Dichter en is onder andere bij De Wereld Draait Door geweest om zijn album te promoten. Tevens heeft hij een nummer geschreven over Erasmus en dit aan de Koning voorgedragen. Ferewe heeft het met de kinderen over hiphop-muziek gehad en per groepje is er gewerkt aan het schrijven en voordragen van een eigen rap. Ferewe, bedankt voor de leuke les!

,

Demonstratie slagwerk voor groep 7 en 8

Vandaag kwam de vader van Jada uit groep 8 een demonstratie over slagwerk geven. Na een korte uitleg over de geschiedenis van de muziek, werden de verschillende soorten instrumenten benoemd. Met deze kennis op zak gingen de kinderen zelf aan de slag. Zo werden er ritmes geklapt, instrumenten bespeeld, en werd er afgesloten met een quiz! Het was een leerzame en ontzettend leuke demo. Bedankt!

,

Spaans bij KNAP

De kinderen hebben in het laatste blok van Knap Uitdagend bij juf Esther leren leren. Zij begrijpen nu beter hoe hun hersenen werken en hebben inzicht gekregen hoe zij zelf het snelste kunnen onthouden. De leerlingen werkten met studie kaarten en leerden woorden stampen. Dit kon ook met het programma Www.wrts.

De woorden waren Spaanse vreemde woorden. De kinderen leerden ook zinnen om zich voor te stellen. Dit laatste oefenden zij met een Native Speaker. Hartelijk dank juf Pescador.

,

Spelletjesmiddag groep 4 en 8

Vanmiddag hebben de kinderen van groep 4 gezelschapsspelletjes met kinderen van groep 8 gespeeld.

Het was een gezellige middag voor alle kinderen.

, , ,

Sneeuwballengevecht met de bovenbouw. 

Het kan niemand zijn ontgaan: het heeft gesneeuwd! Wegen zijn onbegaanbaar en alles wordt nat, maar dat mocht de pret niet drukken. Vanmiddag hebben de groepen 6, 6/7, 7 en 8 buiten genoten van het winterse weer. Er werd een ouderwets sneeuwballengevecht gehouden. De juffen en meesters mochten er ook even aan geloven. #samenknap #natuurknap