Welkom in de kleutergroep Guppy’s

De Guppy’s zijn na de vakantie begonnen met een groep van 16 kinderen. Op maandag staat juf Naomi voor de klas en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag juf Ramona.
Komend schooljaar komen er verschillende thema’s aan bod. Tijdens deze thema’s doen we veel leuke activiteiten. U kunt dan denken aan voorlezen, knutselen, spelletjes of een uitstapje.

We spelen iedere dag lekker buiten. De kinderen leren buiten meer over de natuur en spelen, fietsen, klimmen en ontdekken erop los! Ook zijn we vaak in de gymzaal te vinden om lekker te bewegen en spelletjes te spelen.

In de hal van de school bevindt zich het Leerplein. Ook hier zullen wij vaak te vinden zijn voor verschillende educatieve activiteiten.

Omdat wij op onze school in alle groepen Engels leren, leren ook de Guppy’s spelenderwijs de Engelse taal. Let’s sing and play together!

Bent u nieuwsgierig naar onze klas? Kom dan gerust een kijkje nemen. We maken er een spetterend jaar van met alle Guppy’s!

Stukje over afgelopen week

Onze eerste week na de zomervakantie zit er alweer op. We zijn begonnen met een groep van 16 Guppy’s. Het is al erg gezellig in de klas, maar soms ook nog erg spannend. Een nieuwe klas, een nieuwe juf.. Dat is wel even wennen, hoor! Daarom  hebben we afgesproken om elkaar te helpen als dat nodig is.

Deze eerste weken na de vakantie noemen wij De Gouden Weken. Tijdens deze weken leren de kinderen elkaar beter kennen, maar leren ze ook de juffen beter kennen. We doen spelletjes om elkaars naam te leren en de juf vertelt wat er allemaal te beleven is in de klas. En dat is nogal wat! Er is een poppenhoek, een bouwhoek, een leeshoek en nog veel meer! Ook hebben we Monkey leren kennen, die iedere week op visite komt en alleen Engels praat. We hebben ons in het Engels aan hem voorgesteld.

De komende weken gaan wij elkaar nog beter leren kennen en vooral lekker met elkaar spelen. We maken er een gezellig jaar van!

Juf Naomi en juf Ramona.

Blogberichten van kleutergroep Guppy’s

Juffendag bij de Guppy’s

Vandaag was het juffendag, cadeautjes uitpakken, pannenkoeken eten en natuurlijk waterfeest. Wat was het weer gezellig. Bedankt alle kinderen en ouders voor de onwijs leuke dingen, deze SUPERJUF is blij!  

,

De guppy’s op bezoek in groep 6

Vanochtend kwamen de guppy’s in groep 6 op bezoek. De kinderen van de guppy’s wilde graag informatie over Schiphol krijgen van oudere kinderen. Wat is een stewardess? Wat is Schiphol? Wat is een landingsbaan, wat is een piloot etc. De kinderen uit groep 6 hebben van alles kunnen vertellen en de guppy’s hebben veel onthouden. […]

Wat wil jij later worden?

De kinderen van de Guppy’s zijn de afgelopen weken allerlei beroepen aan het ontdekken. Ze spelen in de bakkerij, doen het woordenschat spelletje over de bakker. De bouwvakkers bouwen gebouwen, we knutselen een boef achter de tralies en maken de puzzel van de politieauto.   Daarnaast is de moeder van Jabir komen vertellen over de […]