Kinderraad

Waarom een kinderraad?

De school draait om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen omgaat, te luisteren naar wat er speelt en er vervolgens met elkaar mee aan het werk te gaan.

De kinderen worden gestimuleerd na te denken over en zich in te zetten voor de school. Ze leren zo [beter] om te gaan met democratie, zelfstandig denken, opkomen voor hun rechten/belangen, en te uiten wat er in hun omgaat.

Als aanvulling op de ideeën die het team lanceert hebben kinderen vaak een frisse en originele kijk op zaken. Kinderen leren door mee te doen in een raad dat ze iets in hun directe omgeving kunnen veranderen.

De kinderen doen ervaring op met vergaderen. Ze praten en denken mee over een onderwerp, ze leren onbelangrijke informatie te zeven, te bemiddelen, leiding te geven, te notuleren, samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen.

Er is een nieuwe Kinderraad gekozen!

Mogen wij ons voorstellen?

Donya
Ik ben Donya en ben 10 jaar. Ik zit in groep 7. Mijn hobby’s zijn badmintonnen en reizen. Musea vind ik ook interessant.
Ik ben goed in Engels en rekenen. Ik denk van mezelf dat ik erg creatief ben. Ik zit in de kinderraad omdat ik er vorig jaar ook in zat ,maar toen hadden we weinig tijd.
Graag wil ik de school willen verbeteren en ik zou ook willen dat de kinderen fit worden bijvoorbeeld door 1 keer in de week een half uurtje te rennen en sport spelletjes te spelen.

Joëlle
Ik ben 10 jaar en ik zit in groep 7/8 in het deel van groep 7.
Ik zit in de kinderraad omdat ik graag een beetje sportief wil zijn met anderen. Ik vind rennen heel erg leuk in de pauze, dus ik vind dat we een paar minuutjes langer mogen voor de groep 3, 4, 5 en 6, want dan komen de anderen al en de kinderen kunnen dan minder bewegen. Ik ben goed in Engels en taal en tekenen en ik vind het leuk om samen te werken met anderen.

Sam
Ik ben 11 jaar en zit in groep 7/8 in groep 8Mijn hobby’s zijn: astronomie, sterrenkunde en planeten. Ik ben goed in: rekenen-geschiedenis en tekenen. Ik zit in de kinderraad, omdat ik het leuk vind om nieuwe ideeën met andere te delen.

Haitam
Ik heet Haitam. Mijn hobby zijn: Voetballen, tekenen, knutselen en gamen. Ik zit in groep: groep 6 van 5/6. Ik ben goed in rekenen en voetballen.
OBS de Noord vind ik leuk, omdat wij in de school leuke juffen en meesters hebben en je verschillende dingen kan doen zoals Knap Uitdagend en ik zit in de kinderraad.
Maar ik zou veel willen veranderen omdat, ik de school beter wil maken en het leuk wil maken voor de kinderen.
Mijn andere nieuwe ideeën zijn: Dat ik meer buiten veel doen en leren.

Thimo

Ik ben Thimo. Ik ben 11 jaar oud en woon in Ridderkerk. Ik wil graag helpen op school en mijn ideeën delen. Mijn lievelingsvakken zijn geschiedenis en topografie. Mijn hobby’s zijn aikido gamen en basketbal. Ik zat eerst op de Klimop en ik zit nu op de Noord omdat het ik het hier leuk vind en voel me hier goed.

Menco

Ik ben Menco en zit in groep 8. Mijn leeftijd is 11 Jaar. Mijn hobby’s zijn voetbal, gamen en skiën. Ik wil graag de school beter maken met meer groen bij ons achter plein ook zou ik het achterplein leuker willen maken.
Justin. Mijn naam is Justin. Ik ben 9 jaar en mijn hobby´s zijn gamen en voetballen. Ik vind het leuk op school om rekenen en spelling. Wat ik wil doen in de kinderraad is: helpen om ideeën te verzamelen en ik heb het idee om het grote plein niet bij het voetbalveld maar dat op het plein meer speeltoestellen komen op het grote plein.