Kinderraad

Waarom een kinderraad?

De school draait om de kinderen. Het is belangrijk om te weten wat er in de kinderen omgaat, te luisteren naar wat er speelt en er vervolgens met elkaar mee aan het werk te gaan.

De kinderen worden gestimuleerd na te denken over en zich in te zetten voor de school. Ze leren zo [beter] om te gaan met democratie, zelfstandig denken, opkomen voor hun rechten/belangen, en te uiten wat er in hun omgaat.

Als aanvulling op de ideeën die het team lanceert hebben kinderen vaak een frisse en originele kijk op zaken. Kinderen leren door mee te doen in een raad dat ze iets in hun directe omgeving kunnen veranderen.

De kinderen doen ervaring op met vergaderen. Ze praten en denken mee over een onderwerp, ze leren onbelangrijke informatie te zeven, te bemiddelen, leiding te geven, te notuleren, samen te werken, verantwoordelijkheid te dragen.

Er is een nieuwe Kinderraad gekozen!

De nieuwe kinderraad is door alle leerlingen van de bovenbouw gekozen tijdens de verkiezingen op 31 augustus 2017. De meeste stemmen werden gegeven aan: Jamie Marges en Donya uit groep 6, Menco en Fiona uit groep 7, Chloë, Alexia en Wessel uit groep 8. In de eerste vergadering hebben we gesproken over wat vergaderen is, welke rollen er zijn binnen een vergadering en hebben we ideeën uitgewisseld.

De kinderen van de kinderraad 2017-2018 stellen zich voor:

Ik ben Wessel en ik ben 11 jaar oud. Mijn hobby´s zijn voetbal, korfbal, trefbal, basketbal en volleybal. Mijn knaps zijn beweging reken en samenknap. Ik game ook graag vooral Fifa en Ark survival evolved en ik heb een huisdier, dat is een kat hij heet Diego. Mijn bijnaam is Zwerrie.

Ik ben Alexia. Ik ben 11 jaar oud. Ik hou van beweging. Sporten vind ik erg belangrijk. Ik hou van de waterscouting waar ik op zit,¨Zeeverkennersgroep Brandaen¨ Mijn favoriete vak is Rekenen. Ook vind ik tekenen geweldig. Daarvoor hoop ik dat ik word aangenomen op een kunstschool ¨Theater Havo/Vwo¨ met vormgeving zodat ik misschien architect kan worden. Mijn knaps zijn: Rekenknap, beweegknap en samenknap. Ik wil bij de kinderraad, omdat mijn creatieve ideeën misschien een aanvulling kunnen zijn voor de kinderraad. Ik kan ook met de ideeën van andere mensen/kinderen een nieuw idee bedenken. Ik ben zo iemand die met een paar ideeën een heel erg leuk en handig idee kan bedenken.

Ik ben Chloë. Ik ben 11 jaar oud.Ik hou erg van sport vooral van Korfbal en Voetbal. Mijn favoriete vak op school is rekenen. Ik vind het een leuk vak en ik ben er goed. Mijn knaps zijn rekenknap en samenknap. Ik heb geen huisdieren. Ik vind het heel erg leuk dat ik bij de kinderraad zit.

Ik ben Laila en ik ben 10 jaar. Ik woon in Ridderkerk. Mijn hobby is turnen. Ik heb 2 oudere broers en 1 klein broertje. Ik speel graag buiten met mijn vriendinnen. Ik ben op 28 juni jarig. Mijn lievelingskleur is blauw. Ik eet graag fruit. Ik doe mee aan kinderraad, omdat ik de school wil verbeteren. Ik wil graag het klimrek veilig maken, bijvoorbeeld de paal waar je vanaf kan glijden, kan dus een glijbaan worden en daar kunnen kinderen van genieten. Ik kijk ernaar uit om in de kinderraad te zitten!!!.

Jamie Marges is 9 jaar en woont in Ridderkerk. Hij is goed in voetballen en in zwemmen. Gamen en buiten spelen zijn ook hobby’s van hem. Hij heeft veel vrienden. Op school houd ik van rekenen, taal, gym en rots en watertrainingen. Knap uitdagend vind hij super leuk en ook de kinderraad. Hij wil graag helpen de school beter te maken.

Menco is 10 jaar. Zijn hobby’s zijn voetbal, skiën en Formule 1 kijken op tv. Menco zit in groep 7. Hij wil graag in de kinderraad omdat hij het leuk vindt om mee te denken. Zijn vader zit in de ouderraad van onze school. Zijn idee is om het schoolplein te verbeteren en toernooien te organiseren. Ook een tekentoernooi lijkt hem leuk.