Welkom in groep 3B

Dit schooljaar zitten er in groep 3B, 19 leerlingen. Wij gaan met de kinderen werken met de leesmethode Lijn 3. Daarnaast maken de kinderen ook kennis met het klankenbord en de daarbij behorende klanken (letters), de rijtjesboeken, spellingskaarten,  letterdozen, leesboekjes, wandplaten, werkboekjes van rekenen/taal en schrijven, lezen, lettervos en leesdas, gym, het is teveel om op te noemen!

De eerste weken zijn wij in de klas bezig met de groepsvorming. We werken met veel spelletjes om elkaar te leren kennen en coöperatieve werkvormen in de klas. Een goede sfeer zorgt voor goed leren! Daarnaast is er ook nog ruimte voor buitenspelen en af en toe met de constructiematerialen in de klas spelen.

Na de herfstvakantie start groep 3B ook op het Leerplein. Daar gaan wij verschillende activiteiten doen in groepjes met behulp van de ouders. Dingen als: koken, techniek, natuniek, werken op de tablet/computers, rekenspellen, taalspellen, Engels, muziek en vooral samenwerking komen aan bod op het leerplein. Het belooft een goed jaar te worden waarin we veel gaan leren. Uiteraard met plezier en met verschillende knaps!

Juf Amber.