Groep 3 is met enorm veel zin begonnen dit jaar! De 32 kinderen in deze klas doen hun uiterste best met Lijn 3 op dit moment. Onze nieuwe leesmethode. We kunnen al enkele woordjes lezen, sommige kinderen zelfs al hele zinnen. We hebben kennis gemaakt met het klankenbord en de daarbij behorende klanken (letters), de rijtjesboeken, spellingskaarten,  letterdozen, leesboekjes, wandplaten, werkboekjes van rekenen/taal en schrijven, lezen, lettervos en leesdas, gym, het is teveel om op te noemen!

Ook zijn wij in de klas bezig met de groepsvorming deze eerste weken. Veel spelletjes om elkaar te leren kennen en coöperatieve werkvormen in de klas. Een goede sfeer zorgt voor goed leren! Daarnaast is er ook nog ruimte voor buitenspelen en af en toe met de constructiematerialen in de klas spelen.

De ouders van deze kanjers in groep 3 mogen binnenkort ook komen kijken in de klas. Dit heet de inloopochtend en staat in de kalender vermeld. De eerste inloopochtend is op vrijdag 1 september. Dit is een half uurtje bij binnenkomst en staat elke maand gepland. Zo krijgen ouders een beeld van wat wij doen op taal en rekengebied en kunnen de ouders mee ’werken/spelen’ met hun kind.

Na de herfstvakantie start groep 3 ook op het Leerplein. Daar gaan wij verschillende activiteiten doen in groepjes met behulp van de ouders. Dingen als: koken, techniek, natuniek, werken op de tablet/computers, rekenspellen, taalspellen, Engels, muziek en vooral samenwerking komen aan bod op het leerplein. Het belooft een goed jaar te worden waarin we veel gaan leren. Uiteraard met plezier en met verschillende knaps! Wij en de kinderen van groep 3 hebben er zin in.

Juf Michelle Souljé en juf Esther.

Blogberichten van groep 3

De politie op bezoek in groep 3!

Vandaag was in groep 3 de politie op bezoek. De vader van Kirsten is politieagent en wilde wel wat komen vertellen aan ons over zijn beroep. We werken nu namelijk met het thema ‘op wielen’ van taal en hebben het dan vooral over de hulpdiensten. Het was super leerzaam, leuk en ook een beetje spannend! […]

Leerplein in groep 3!

Groep 3 is begonnen met het leerplein. De groep heeft in kleine groepjes spelletjes gespeeld onder begeleiding van moeders, op de computer geoefend met taal en in de klas zijn er mooie dingen gebouwd met constructiemateriaal. Het was een gezellig, leerzaam uur! Dank aan de hulpmoeders!

,

Groep 3 en 4 naar de voorstelling!

Groep 3 en 4 zijn gisteren naar de voorstelling: Een spook(t) huis voor Fiene. Helemaal bij theater Het Podium. Het was een beetje spannend, maar ook heel erg leuk! Het boek met het verhaal hebben we zelfs cadeau gekregen om voor te lezen in de klas.