Groep 3 is met enorm veel zin begonnen dit jaar! De 32 kinderen in deze klas doen hun uiterste best met Lijn 3 op dit moment. Onze nieuwe leesmethode. We kunnen al enkele woordjes lezen, sommige kinderen zelfs al hele zinnen. We hebben kennis gemaakt met het klankenbord en de daarbij behorende klanken (letters), de rijtjesboeken, spellingskaarten,  letterdozen, leesboekjes, wandplaten, werkboekjes van rekenen/taal en schrijven, lezen, lettervos en leesdas, gym, het is teveel om op te noemen!

Ook zijn wij in de klas bezig met de groepsvorming deze eerste weken. Veel spelletjes om elkaar te leren kennen en coöperatieve werkvormen in de klas. Een goede sfeer zorgt voor goed leren! Daarnaast is er ook nog ruimte voor buitenspelen en af en toe met de constructiematerialen in de klas spelen.

De ouders van deze kanjers in groep 3 mogen binnenkort ook komen kijken in de klas. Dit heet de inloopochtend en staat in de kalender vermeld. De eerste inloopochtend is op vrijdag 1 september. Dit is een half uurtje bij binnenkomst en staat elke maand gepland. Zo krijgen ouders een beeld van wat wij doen op taal en rekengebied en kunnen de ouders mee ’werken/spelen’ met hun kind.

Na de herfstvakantie start groep 3 ook op het Leerplein. Daar gaan wij verschillende activiteiten doen in groepjes met behulp van de ouders. Dingen als: koken, techniek, natuniek, werken op de tablet/computers, rekenspellen, taalspellen, Engels, muziek en vooral samenwerking komen aan bod op het leerplein. Het belooft een goed jaar te worden waarin we veel gaan leren. Uiteraard met plezier en met verschillende knaps! Wij en de kinderen van groep 3 hebben er zin in.

Juf Michelle Souljé en juf Esther.

Blogberichten van groep 3

Koningsdag groep 3

Een feestelijke dag met veel sportieve kinderen! Eerst een gezond ontbijtje gegeten en daarna hebben de kinderen heel hard hun best gedaan met de sponsorloop. Ook al was het best wel warm, wat een toppers!

Taalles in de buitenlucht!

Groep 3 heeft vanochtend een deel van de taalles buiten gehad, want het was zulk mooi weer! We deden een renspel waarbij de kinderen naar een woord beginnend met ge, be of ver moesten rennen. Daarna hebben we zelf woorden beginnend met ge, be of ver verzonnen en opgeschreven met krijt. Lang leve de lente!

Letterfeest in groep 3!

Thema feest is vandaag afgesloten en in groep 3 zijn alle bekende leesletters aangeboden (op de c,x,y en q na). In de klas hebben we feestelijke leesfoto’s verzameld van leuke manieren waarop je kan lezen (in bad, voorlezen, op je kop, in de kast etc.) en er zijn leesvlaggen gemaakt. Bij ieder boek wat uit […]