Groep 3 is met enorm veel zin begonnen dit jaar! De 32 kinderen in deze klas doen hun uiterste best met Lijn 3 op dit moment. Onze nieuwe leesmethode. We kunnen al enkele woordjes lezen, sommige kinderen zelfs al hele zinnen. We hebben kennis gemaakt met het klankenbord en de daarbij behorende klanken (letters), de rijtjesboeken, spellingskaarten,  letterdozen, leesboekjes, wandplaten, werkboekjes van rekenen/taal en schrijven, lezen, lettervos en leesdas, gym, het is teveel om op te noemen!

Ook zijn wij in de klas bezig met de groepsvorming deze eerste weken. Veel spelletjes om elkaar te leren kennen en coöperatieve werkvormen in de klas. Een goede sfeer zorgt voor goed leren! Daarnaast is er ook nog ruimte voor buitenspelen en af en toe met de constructiematerialen in de klas spelen.

De ouders van deze kanjers in groep 3 mogen binnenkort ook komen kijken in de klas. Dit heet de inloopochtend en staat in de kalender vermeld. De eerste inloopochtend is op vrijdag 1 september. Dit is een half uurtje bij binnenkomst en staat elke maand gepland. Zo krijgen ouders een beeld van wat wij doen op taal en rekengebied en kunnen de ouders mee ’werken/spelen’ met hun kind.

Na de herfstvakantie start groep 3 ook op het Leerplein. Daar gaan wij verschillende activiteiten doen in groepjes met behulp van de ouders. Dingen als: koken, techniek, natuniek, werken op de tablet/computers, rekenspellen, taalspellen, Engels, muziek en vooral samenwerking komen aan bod op het leerplein. Het belooft een goed jaar te worden waarin we veel gaan leren. Uiteraard met plezier en met verschillende knaps! Wij en de kinderen van groep 3 hebben er zin in.

Juf Michelle Souljé en juf Esther.

Blogberichten van groep 3

Groep 3 is sprookjesachtig begonnen aan de nieuwe week!

Vandaag is groep 3 gestart met het schoolbrede thema: Sprookjes. We hebben onder andere… een woordweb gemaakt, de thematafel gevuld met sprookjes voorwerpen en boeken, gerekend met kabouters, de sprookjesdans gedanst, kastelen gebouwd van blokken, boze wolven geknutseld, sprookjes voorgelezen… het is teveel om op te noemen. De kinderen zijn enthousiast!

Inloopochtend in groep 3

Wat een opkomst voor de inloopochtend in groep 3! Het was reuzegezellig en lekker druk. De ouders hebben mee kunnen genieten van de materialen en spellen die wij in groep 3 gebruiken. De kinderen waren super trots om hun werk te laten zien.

, , , , , , , , ,

De Noord rent voor het Sophia Kinderziekenhuis

Afgelopen woensdag hebben 35 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 meegedaan aan de Feyenoord FunRun. Op deze zonnige dag heeft iedereen een parcours door De Kuip afgelegd. De kinderen mochten zelfs door de spelerstunnel en op het veld! Namens De Noord hebben we een mooi bedrag opgehaald dat gedoneerd zal worden aan het Sophia […]