Obs de Noord, “knap” in onderwijs

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen talenten

Respect voor elkaar hebben
en rekening houden met elkaar

Het gaat er niet om hoe knap de
kinderen zijn, maar HOE ze KNAP zijn

Hoi, ik ben Victor. Welkom bij de Verkenners!

'Leesschool': wij lezen voor ons plezier

Welkom in groep 6/7

Het schooljaar voor groep 6/7 is ook gestart. De kinderen zijn begonnen met het werken op de Chromebooks. Ze gaan goed met hun eigen Chromebook om, ze zorgen er netjes voor.

We zijn gelijk hard aan het werk gegaan, rekenen, spelling, taal en zelfs nieuwsbegrip hebben we gemaakt op de Chromebooks. Natuurlijk gebruiken we ook onze schriften nog, de kinderen hebben allemaal een schriftje voor de woorden van de week en ze hebben ook een kladschrift in hun la. Deze hebben we soms nog hard nodig bij het uitrekenen van moeilijke sommen.

Dit jaar gaan we met een nieuwe Engelse Methode werken ‘Our discovery Island’ en natuurlijk is er ook bij ons in de klas een English corner. Handvaardigheid, verkeer, aardrijkskunde, geschiedenis en natuniek komen dit jaar ook weer aanbod. Het Leerplein zullen we ook weer gebruiken om daar aan de slag te gaan, daar zullen we de verschillende “knaps” in de verschillende hoeken weer gebruiken.

We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Juf Thelma.

Blogberichten van groep 6/7

Vissen in de klas

Vandaag hebben wij twee nieuwe klasgenootjes gekregen. Een aantal kinderen van de klas zijn samen met juf Thelma naar het winkelcentrum gelopen en hebben daar 2 vissen uitgezocht voor in de klas. Eenmaal terug op school hebben de andere kinderen de vissen netjes een huisje geven, in hun nieuwe vissenkom. Nu zwemmen ze vrolijk rond […]

,

Een succesvolle sportdag!

Groep 7 heeft gisteren een succesvolle sportmiddag beleefd! In Sporthal Drievliet nam de Noord het op tegen de Botter en de Bongerd. De sporten die beoefend werden, waren handbal en badminton. Door goed samenspel en een enthousiast support hebben de kinderen het supergoed gedaan! #samenknap #beweegknap  Meer foto’s komen op de website.

PenPal Schools

Afgelopen week is groep 6/7 gestart met het programma Penpals. Het gaat over kinderen op de wereld, je kan communiceren met kinderen op de wereld, de meerderheid van de kinderen komt wel uit De VS . De kinderen waren erg enthousiast over de start van het programma. Het programma heeft thema’s. Het thema van deze […]