Obs de Noord, “knap” in onderwijs

Elk kind is uniek en heeft zijn eigen talenten

Respect voor elkaar hebben
en rekening houden met elkaar

Het gaat er niet om hoe knap de
kinderen zijn, maar HOE ze KNAP zijn

Hoi, ik ben Victor. Welkom bij de Verkenners!

'Leesschool': wij lezen voor ons plezier

Welkom in groep 6/7

Het schooljaar voor groep 6/7 is ook gestart. De kinderen zijn begonnen met het werken op de Chromebooks. Ze gaan goed met hun eigen Chromebook om, ze zorgen er netjes voor.

We zijn gelijk hard aan het werk gegaan, rekenen, spelling, taal en zelfs nieuwsbegrip hebben we gemaakt op de Chromebooks. Natuurlijk gebruiken we ook onze schriften nog, de kinderen hebben allemaal een schriftje voor de woorden van de week en ze hebben ook een kladschrift in hun la. Deze hebben we soms nog hard nodig bij het uitrekenen van moeilijke sommen.

Dit jaar gaan we met een nieuwe Engelse Methode werken ‘Our discovery Island’ en natuurlijk is er ook bij ons in de klas een English corner. Handvaardigheid, verkeer, aardrijkskunde, geschiedenis en natuniek komen dit jaar ook weer aanbod. Het Leerplein zullen we ook weer gebruiken om daar aan de slag te gaan, daar zullen we de verschillende “knaps” in de verschillende hoeken weer gebruiken.

We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken!

Juf Thelma.

Blogberichten van groep 6/7

,

Oefenen voor de sportdag

Vanmiddag hebben alle kinderen van groep 6 op het veld geoefend met beeball. Juf Petra heeft alles stap voor stap met de kinderen doorgenomen en we kennen nu alle regels. De kinderen hebben al goed inzicht en kunnen al goed slaan en rennen. #beweegknap #samenknap

, , , , ,

De Noord rent de Feyenoord FunRun

Zo’n 30 kinderen van De Noord hebben afgelopen woensdag meegedaan aan de Feyenoord FunRun. In en rondom stadion De Kuip werd door de kinderen 800 meter afgelegd. Door de spelerstunnel, langs de persruimte en over het veld. Op plekjes waar je normaal nooit komt, hebben de kinderen hardgelopen. Dat allemaal om voor het Sophia Kinderziekenhuis […]

, ,

Les over de ‘dode hoek’ voor de bovenbouw

Vandaag heeft de bovenbouw een les over de dode hoek gehad. Het eerste gedeelte bestond uit theorie. Door middel van uitleg, filmpjes en een quiz kwamen de kinderen achter de belangrijkste regels. Het tweede gedeelte was praktisch. Buiten hebben de kinderen zelf ervaren wat je wel en niet ziet bij verschillende situaties rondom een vrachtwagen.