Welkom in groep 6

In groep 6 zitten wij dit schooljaar met 21 kinderen in de klas. We hebben dit eerste half jaar 2 juffen, juf Sylvana (maandag en vrijdag) en juf Rianne (dinsdag, woensdag, donderdag). Juf Sylvana zal ook op dinsdag en donderdag regelmatig in de klas aanwezig zijn. Het laatste half jaar zal juf Rianne overgenomen worden door meester Wouter, hij zal tot aan het eind van het schooljaar bij ons in de klas zijn.
Wij zijn een gezellige groep en kunnen zowel zelfstandig werken als samenwerken.

Wij werken vanaf dit schooljaar met Chromebooks en verwerken rekenen, taal en spelling hierop. Uiteraard zijn er nog meer momenten waarop wij werken met onze Chromebooks. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van het werken met de meervoudige intelligenties.
Naast taal, rekenen en lezen zal er veel aandacht worden besteed wereldoriëntatie. Geschiedenis begint bij de Prehistorie daarna de Romeinen en we eindigen bij de Middeleeuwen…. gevolgd door een excursie naar het Archeon. Ook zullen wij tijdens de topo-lessen gaan kijken naar de provincies van Nederland.  

Wij geven in groep 6 ook Engels. Op het Leerplein kunnen we aan onze ‘knaps’ werken, zoals in de muziekhoek, rekenhoek, taalhoek en zullen wij regelmatig te vinden zijn in de keuken.

Op dinsdagmiddag zijn wij in de gymzaal te vinden, wij oefenen hier voor sportdagen en zullen lekker actief bezig zijn met elkaar.

Wij hopen dat het een gezellig en leerzaam schooljaar wordt.

Juf Sylvana, juf Rianne en meester Wouter.

Blogberichten van groep 6

Rots en water 

Vandaag hadden de kinderen uit groep 6 weer hun eerste rots en water training. Zij hebben weer oefeningen gedaan om zich te focussen op zichzelf en bezig te zijn met de ander.  De kinderen hadden een onderdeel waarbij zij zonder te praten op een juiste volgorde moesten staan (samenwerken), zij moesten zich focussen en ervoor […]

Groep 6 op bezoek bij het NME centrum “De Groene Draak”

Vanmiddag hebben de kinderen van groep 6 een leuke en leerzame middag gehad bij het NME centrum, de Groene Draak. In het kader van de milieuweken, met het thema “Eten en zo” hebben de kinderen een tentoonstelling gezien met verschillende stands en hebben zij levend ganzenbord gedaan. De kinderen hebben veel geleerd en waren tijdens […]

Er was eens…..

De kinderen uit groep 6 kwamen gisteren in de klas en hadden een boom in de klas. Niet zomaar een boom, maar de sprookjesboom. Hier omheen stonden allemaal boeken en materialen die met het thema “sprookjes” te maken hadden.  De kinderen hebben allemaal een eigen boekje gehad waarin zij zijn begonnen met het maken van […]