Welkom in groep 6

In groep 6 zitten wij dit schooljaar met 21 kinderen in de klas. We hebben dit eerste half jaar 2 juffen, juf Sylvana (maandag en vrijdag) en juf Rianne (dinsdag, woensdag, donderdag). Juf Sylvana zal ook op dinsdag en donderdag regelmatig in de klas aanwezig zijn. Het laatste half jaar zal juf Rianne overgenomen worden door meester Wouter, hij zal tot aan het eind van het schooljaar bij ons in de klas zijn.
Wij zijn een gezellige groep en kunnen zowel zelfstandig werken als samenwerken.

Wij werken vanaf dit schooljaar met Chromebooks en verwerken rekenen, taal en spelling hierop. Uiteraard zijn er nog meer momenten waarop wij werken met onze Chromebooks. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van het werken met de meervoudige intelligenties.
Naast taal, rekenen en lezen zal er veel aandacht worden besteed wereldoriëntatie. Geschiedenis begint bij de Prehistorie daarna de Romeinen en we eindigen bij de Middeleeuwen…. gevolgd door een excursie naar het Archeon. Ook zullen wij tijdens de topo-lessen gaan kijken naar de provincies van Nederland.  

Wij geven in groep 6 ook Engels. Op het Leerplein kunnen we aan onze ‘knaps’ werken, zoals in de muziekhoek, rekenhoek, taalhoek en zullen wij regelmatig te vinden zijn in de keuken.

Op dinsdagmiddag zijn wij in de gymzaal te vinden, wij oefenen hier voor sportdagen en zullen lekker actief bezig zijn met elkaar.

Wij hopen dat het een gezellig en leerzaam schooljaar wordt.

Juf Sylvana, juf Rianne en meester Wouter.

Blogberichten van groep 6

“Vliegensvlug”

Vandaag heeft de klas een heel erg leuk grapje uitgehaald waar ze van tevoren niet over hadden nagedacht. Er zijn in onze klas een aantal vliegen, waardoor we goed op moeten letten op ons digibord. Aangezien het bord heel gevoelig is, hebben de vliegen het momenteel erg naar hun zin in groep 6. Toen de […]

Verjaardag van de juf

Gisteren heeft juf Sylvana haar verjaardag gevierd. De kinderen hadden de juf allemaal gefeliciteerd en sommige kinderen hadden nog een cadeautje meegenomen. We hebben een hele tijd bingo gespeeld, de kinderen waren enorm fanatiek! Omdat ze graag prijzen wilden winnen, hebben we wel 5 kaarten gespeeld en totaal 12 rondes. Vervolgens hebben we ook nog […]

,

De guppy’s op bezoek in groep 6

Vanochtend kwamen de guppy’s in groep 6 op bezoek. De kinderen van de guppy’s wilde graag informatie over Schiphol krijgen van oudere kinderen. Wat is een stewardess? Wat is Schiphol? Wat is een landingsbaan, wat is een piloot etc. De kinderen uit groep 6 hebben van alles kunnen vertellen en de guppy’s hebben veel onthouden. […]