Welkom in groep 6

In groep 6 zitten wij dit schooljaar met 21 kinderen in de klas. We hebben dit eerste half jaar 2 juffen, juf Sylvana (maandag en vrijdag) en juf Rianne (dinsdag, woensdag, donderdag). Juf Sylvana zal ook op dinsdag en donderdag regelmatig in de klas aanwezig zijn. Het laatste half jaar zal juf Rianne overgenomen worden door meester Wouter, hij zal tot aan het eind van het schooljaar bij ons in de klas zijn.
Wij zijn een gezellige groep en kunnen zowel zelfstandig werken als samenwerken.

Wij werken vanaf dit schooljaar met Chromebooks en verwerken rekenen, taal en spelling hierop. Uiteraard zijn er nog meer momenten waarop wij werken met onze Chromebooks. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van het werken met de meervoudige intelligenties.
Naast taal, rekenen en lezen zal er veel aandacht worden besteed wereldoriëntatie. Geschiedenis begint bij de Prehistorie daarna de Romeinen en we eindigen bij de Middeleeuwen…. gevolgd door een excursie naar het Archeon. Ook zullen wij tijdens de topo-lessen gaan kijken naar de provincies van Nederland.  

Wij geven in groep 6 ook Engels. Op het Leerplein kunnen we aan onze ‘knaps’ werken, zoals in de muziekhoek, rekenhoek, taalhoek en zullen wij regelmatig te vinden zijn in de keuken.

Op dinsdagmiddag zijn wij in de gymzaal te vinden, wij oefenen hier voor sportdagen en zullen lekker actief bezig zijn met elkaar.

Wij hopen dat het een gezellig en leerzaam schooljaar wordt.

Juf Sylvana, juf Rianne en meester Wouter.

Blogberichten van groep 6

Op bezoek bij het Nieuwe Instituut

Vanochtend zijn de kinderen van groep 6 met de bus opgehaald om naar het Nieuwe Instituut in Rotterdam te gaan. Hier zouden ze aan de slag gaan en mee mogen denken over de nieuwbouw van het Gemini College. In de klas hebben we vorige week al een placemat en een moodboard gemaakt om mee te […]

Groep 6 op het leerplein

Vandaag zijn we gestart met de 2e ronde van het leerplein. We zullen weer in 4 weken alle onderdelen doen. De kinderen hebben vandaag in de keuken groentesoep gemaakt, hierbij hebben ze zelf alle groentes meegenomen, moesten oefenen met met de liters, milliliters en centiliters. De rekenbegrippen stonden centraal en uiteraard was het belangrijk om […]

, ,

Circuit in de groepen 6, 6/7 & 7

Vanmiddag hebben de groepen 6, 6/7 & 7 bij elkaar in de klas gewerkt. In groep 6 hebben de kinderen bij juf Sylvana een placemat gemaakt, waarbij zij mochten nadenken wat zij graag in het nieuwe gebouw van het Gemini College willen hebben. In groep 6/7, bij juf Esther, hebben de kinderen met wasco en […]