Welkom in groep 6

In groep 6 zitten wij dit schooljaar met 21 kinderen in de klas. We hebben dit eerste half jaar 2 juffen, juf Sylvana (maandag en vrijdag) en juf Rianne (dinsdag, woensdag, donderdag). Juf Sylvana zal ook op dinsdag en donderdag regelmatig in de klas aanwezig zijn. Het laatste half jaar zal juf Rianne overgenomen worden door meester Wouter, hij zal tot aan het eind van het schooljaar bij ons in de klas zijn.
Wij zijn een gezellige groep en kunnen zowel zelfstandig werken als samenwerken.

Wij werken vanaf dit schooljaar met Chromebooks en verwerken rekenen, taal en spelling hierop. Uiteraard zijn er nog meer momenten waarop wij werken met onze Chromebooks. Denk bijvoorbeeld aan het uitwerken van het werken met de meervoudige intelligenties.
Naast taal, rekenen en lezen zal er veel aandacht worden besteed wereldoriëntatie. Geschiedenis begint bij de Prehistorie daarna de Romeinen en we eindigen bij de Middeleeuwen…. gevolgd door een excursie naar het Archeon. Ook zullen wij tijdens de topo-lessen gaan kijken naar de provincies van Nederland.  

Wij geven in groep 6 ook Engels. Op het Leerplein kunnen we aan onze ‘knaps’ werken, zoals in de muziekhoek, rekenhoek, taalhoek en zullen wij regelmatig te vinden zijn in de keuken.

Op dinsdagmiddag zijn wij in de gymzaal te vinden, wij oefenen hier voor sportdagen en zullen lekker actief bezig zijn met elkaar.

Wij hopen dat het een gezellig en leerzaam schooljaar wordt.

Juf Sylvana, juf Rianne en meester Wouter.

Blogberichten van groep 6

Koningsspelen in groep 6

Vandaag waren de Koningsspelen bij ons op school. Uiteraard hadden de kinderen van groep 6 er ook weer zin in! We zijn gestart met het dansje van Fitlala, van Kinderen voor Kinderen. Vervolgens zijn we lekker gaan ontbijten met zijn allen, er is flink wat gegeten! Om 11.30u hadden we een warming-up en konden we […]

Paastakken in de klas

Vandaag hebben de kinderen van groep 6 gezellige paastakken in de klas neergezet. Iedereen heeft er wat decoratie in mogen hangen, zodat het er in de klas gezellig uit ziet tijdens het paasontbijt van aanstaande donderdag. #samenknap

Pannenkoeken in groep 6

Vandaag was de Nationale pannenkoekendag. Aangezien we met de hele school bezig waren met de techniekdag, hebben we deze dag niet besteedt aan de pannenkoeken. Maud had de vraag of zij toch voor de hele klas pannenkoeken mee mocht nemen en dat mocht. Dus kregen alle kinderen en de juf een heerlijke pannenkoek! Deze hebben […]