Groep 5 bestaat dit schooljaar uit 23 kinderen, die les krijgen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van juf Hanneke en op vrijdag van juf Nadia. In groep 5 staat er zoals ieder schooljaar weer veel op het programma. Naast het taal-en rekenwerk, wordt er ook tijd besteed aan vakken als (begrijpend) lezen, geschiedenis en aardrijkskunde, natuur en techniek, verkeer en Engels. Daarnaast gaan de leerlingen van groep 5 op de Chromebooks werken in de klas. Zij zijn hier zelf verantwoordelijk voor en kunnen de Chromebooks gebruiken om bijvoorbeeld te werken aan: weektaak, rekenen, taal, spelling, etc. Maar ook wordt er natuurlijk getekend en geknutseld. Daarbij zijn er ook lessen waarin aandacht besteed wordt aan de ontwikkeling in sociale vaardigheden. We werken hiervoor met Soemo kaarten. Kortom, een breed pakket, waarin de meervoudige intelligenties ook aan bod komen. In groep 5 krijgen de kinderen huiswerk. Na een hoofdstuk aardrijkskunde nemen ze een samenvatting mee naar huis om te leren. Hierna volgt een toets. Topografie is nieuw, ook hiervoor krijgen ze huiswerk. Bij Engels werken de kinderen voor het eerst met een werkboek. Aan het eind van ieder thema (in totaal 5) krijgen de kinderen woordjes mee naar huis die ze ook moeten leren. In principe krijgen de kinderen minimaal een week de tijd voor hun huiswerk. Nieuwsbegrip kan ook thuis gemaakt worden. Daar gaan we dit leerjaar mee starten. Daarbij sporen we de kinderen aan om thuis de tafelsommen te blijven oefenen. Uit ervaring weten we, dat je de tafels moet onderhouden, ook na het halen van een tafeldiploma. Spreekbeurten en boekbesprekingen komen ook weer aan bod en worden ingepland vanaf de herfstvakantie. Er zullen uitstapjes gemaakt worden naar bijvoorbeeld de Oudheidkamer. Een voorstelling bezoeken staat ook altijd op de agenda. Er zal in dit jaar ook weer gewerkt worden op het Leerplein met behulp van ouders. Ook dit zal na de herfstvakantie starten. Eind van het jaar zullen de kinderen gegroeid en wijzer zijn. We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Namens juf Hanneke en juf Nadia.

Blogberichten van groep 5

Verkeersles groep 5.

Vandaag hebben wij een praktische verkeersles lopen op de stoep en oversteken gehad. De kinderen hebben op het plein onder leiding van meester Cees dit geoefend.

Waterles groep 5

Vandaag hebben de kinderen onderzocht welke dieren er in de sloot leven naast de school. Wij hebben zoal gevonden: waterschorpioen, waterjuffers, bloedzuigers, salamanderlarve. Ook hebben we onderzocht hoe schoon de sloot is. Het was een leerzame les.

Groep 5 ervaart hoe het is om gehandicapt te zijn

De leerlingen uit groep 5 hebben vandaag de praktijkles van MS awareness gekregen. Zij mochten ervaren hoe het is om te leven met een beperking. Bijvoorbeeld hoe het is om te reizen in een rolstoel, te lopen als een slechtziende en te bewegen als iemand met MS. Zij vonden het zeer leerzaam, te lopen als […]