Welkom in groep 4

In groep 4 zitten 24 kinderen. Het is een gezellige groep met 15 jongens en maar 9 meisjes. Er staan 2 juffen voor de groep: juf Monique werkt op maandag, dinsdag en afwisselend op woensdag en juf Lida afwisselend op woensdag en op de donderdag en vrijdag.

De kinderen stellen zelf regels op voor de groep en zetten hun handtekening eronder. Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen staan bovenaan. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie.

Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Daar tussendoor doen we energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “Ipockets”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma. Ook dit jaar krijgt de groep 10 weken lang iedere woensdagochtend zwemles in de Fakkel. Op donderdagmiddag krijgen de kinderen gymles van juf Petra.

Met behulp van ouders werken we op het leerplein, waarbij de kinderen afwisselend gaan computeren, recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

We gaan er weer een leuk en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Monique en juf Lida.

Blogberichten van groep 4

Open toneelles

Vandaag was de laatste toneelles van juf Linde. Daarom mochten de ouders of opa’s en oma’s erbij zijn. Ik denk dat iedereen met plezier naar deze les heeft gekeken. Het is ook zo leuk om deze kant van de kinderen te zien. Juf Linde weet ieder kind mee te laten spelen. Of ze op een […]

Kiem

In de bibliotheek zijn enkele werkjes van kinderen uit groep 3 en 4 te zien.” Huizen van later” gemaakt van kosteloos materiaal! Leuk om te zien! Over de ruimte verdeeld zijn veel kunstwerkjes te bewonderen!  

,

De tweede zwemles

De tweede zwemles Dit moet ik even vertellen…….de kinderen die in het eerste bad zijn gestart hebben zo hard hun best gedaan, dat ze vandaag al naar het volgende badje mochten!!!!! Wat een verrassing!De badjuf zei zelfs:” Als ze zo snel gaan komen ze misschien nog wel in het diepe.” Maar ook de andere kinderen […]