Welkom in groep 4

In groep 4 zitten 24 kinderen. Het is een gezellige groep met 15 jongens en maar 9 meisjes. Er staan 2 juffen voor de groep: juf Monique werkt op maandag, dinsdag en afwisselend op woensdag en juf Lida afwisselend op woensdag en op de donderdag en vrijdag.

De kinderen stellen zelf regels op voor de groep en zetten hun handtekening eronder. Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen staan bovenaan. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie.

Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Daar tussendoor doen we energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “Ipockets”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma. Ook dit jaar krijgt de groep 10 weken lang iedere woensdagochtend zwemles in de Fakkel. Op donderdagmiddag krijgen de kinderen gymles van juf Petra.

Met behulp van ouders werken we op het leerplein, waarbij de kinderen afwisselend gaan computeren, recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

We gaan er weer een leuk en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Monique en juf Lida.

Blogberichten van groep 4

,

Groep 3 en 4 naar de voorstelling!

Groep 3 en 4 zijn gisteren naar de voorstelling: Een spook(t) huis voor Fiene. Helemaal bij theater Het Podium. Het was een beetje spannend, maar ook heel erg leuk! Het boek met het verhaal hebben we zelfs cadeau gekregen om voor te lezen in de klas.

,

De eerste week van groep 4

De kinderen van groep 4 hadden elkaar na de vakantie veel te vertellen  en te laten zieZe moesten wennen aan 2 nieuwe juffen, maar dat voelde al snel goed. Het nieuwe HD-bord is even wennen, maar dat gaat zeker lukken. We gaan met elkaar weer  regels voor de groep afspreken zodat iedereen zich prettig voelt […]

, , , , , , , , ,

De Noord rent voor het Sophia Kinderziekenhuis

Afgelopen woensdag hebben 35 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 meegedaan aan de Feyenoord FunRun. Op deze zonnige dag heeft iedereen een parcours door De Kuip afgelegd. De kinderen mochten zelfs door de spelerstunnel en op het veld! Namens De Noord hebben we een mooi bedrag opgehaald dat gedoneerd zal worden aan het Sophia […]