In groep 4 zitten 27 kinderen.  Juf Naomi staat de gehele week voor de groep. De kinderen stellen zelf regels op voor de groep en zetten hun handtekening eronder. Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen staan bovenaan. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie.

Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Daar tussendoor doen we energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “Ipockets”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma. Op dinsdagochtend krijgen de kinderen gymles van juf Thelma.

Met behulp van ouders werken we op het leerplein, waarbij de kinderen afwisselend gaan computeren, recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

We gaan er weer een leuk en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Naomi.