In groep 4 zitten 24 kinderen. Het is een gezellige groep met 15 jongens en maar 9 meisjes. Er staan 2 juffen voor de groep: juf Monique werkt op maandag, dinsdag en afwisselend op woensdag en juf Lida afwisselend op woensdag en op de donderdag en vrijdag.

De kinderen stellen zelf regels op voor de groep en zetten hun handtekening eronder. Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen staan bovenaan. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie.

Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Daar tussendoor doen we energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “Ipockets”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma. Ook dit jaar krijgt de groep 10 weken lang iedere woensdagochtend zwemles in de Fakkel. Op donderdagmiddag krijgen de kinderen gymles van juf Petra.

Met behulp van ouders werken we op het leerplein, waarbij de kinderen afwisselend gaan computeren, recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

We gaan er weer een leuk en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Monique en juf Lida.

Blogberichten van groep 4

,

Spelletjesmiddag groep 4 en 8

Vanmiddag hebben de kinderen van groep 4 gezelschapsspelletjes met kinderen van groep 8 gespeeld. Het was een gezellige middag voor alle kinderen.

,

Kerststukjes maken

Wat waren de kinderen van groep 4 trots op hun zelfgemaakte kerststukjes. Heel leuk te zien hoe verschillend de kerststukjes zijn geworden! Juf welke vindt u de mooiste? Ik kon naar alle eerlijkheid zeggen dat ieder stukje mooi was. Hulpouders bedankt voor jullie hulp!!

Weer een spannende dag in groep 4.

Vanmorgen ontdekten we dat Rommelpiet was langs geweest. Er lag van alles doorelkaar. De schoencadeautjes lagen in de laatjes. Piet was in de war geraakt.De kinderen hebben daarna een brief geschreven naar de Rommelpiet.We hebben ook nog gerekend en spelling gedaan.Maar toen was het de hoogste tijd om de verjaardag van Taylan te vieren. Vanmiddag […]