Welkom in groep 4

In groep 4 zitten 30 kinderen.  Er staan 2 juffen voor de groep: juf Monique werkt op maandag, dinsdag en afwisselend op woensdag en juf Elisa afwisselend op woensdag en op de donderdag en vrijdag.

De kinderen stellen zelf regels op voor de groep en zetten hun handtekening eronder. Lief zijn voor elkaar en elkaar helpen staan bovenaan. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie.

Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Daar tussendoor doen we energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “Ipockets”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma. Op donderdagmiddag krijgen de kinderen gymles van juf Petra.

Met behulp van ouders werken we op het leerplein, waarbij de kinderen afwisselend gaan computeren, recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

We gaan er weer een leuk en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Monique en juf Elisa.

Blogberichten van groep 4

De Timmertuin

Lieve kids, Omdat ik met pensioen ga wilde ik nog heel graag voor de laatste keer naar de Timmertuin. Ik wist zeker dat we daar nog n heel leuke dag met elkaar zouden hebben. En wat was t een feestje! Wat hebben we geboft met het weer. Er hing een heerlijke sfeer, iedereen was lief […]

Dank jullie wel!!!!

Lieve kinderen, beste ouders, Wat hebben we een heerlijke verjaardag gehad. We werden verrast met een echte feestmuts. Daarna kregen we allebei een schort met jullie handjes erop. Dat hebben jullie stiekem gedaan terwijl ik dacht dat er luizencontrole werd gehouden. Wat kunnen jullie goed een geheim bewaren! En thuis kunnen we jullie lievelingsrecepten klaarmaken, […]

,

Zwemmen met kleren aan

De kinderen van de groepen 4 hebben woensdag met kleren aan gezwommen. Wat had ik een bewondering voor deze waterratten. Zonder klagen hebben ze veel baantjes gezwommen en allerlei “handicaps” moeten nemen. Één ding is zeker: ik had het hen niet nagedaan!