Welkom in groep 6/7

In groep 6/7 zitten 22 kinderen. In de groep 6 negen kinderen en in de groep 7 dertien kinderen. Er staan 2 juffen voor de groep: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag juf Elisa. En op woensdag juf Esther.

Het is een gezellige groep. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie. Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Dat doen we met energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “discovery Island”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma.

Dit schooljaar gaan we ook weer werken op het Leerplein, waarbij de kinderen recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

Daarnaast werkt dit schooljaar de hele groep op de Chromebooks. Zij zijn hier zelf verantwoordelijk voor en werken tijdens rekenen, taal en spelling op deze computer.

Voor groep 6 staat dit jaar het Archeon op de planning, zodat zij kunnen ervaren hoe het leven er in de Prehistorie en in de Middeleeuwen aan toe ging. Voor groep 7 staat aan het einde van dit schooljaar de 3Daagse op de planning.

We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Elisa en juf Esther.