Welkom in groep 5/6

In groep 5/6 zitten 21 kinderen. In de groep 5 negen kinderen en in de groep 6 twaalf kinderen. Er staan 2 juffen voor de groep: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag juf Monica. En op woensdag juf Esther.

Het is een gezellige groep. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie. Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Dat doen we met energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “discovery Island”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma.

Dit schooljaar gaan we ook weer werken op het Leerplein, waarbij de kinderen recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

Daarnaast werkt dit schooljaar de hele groep op de Chromebooks. Zij zijn hier zelf verantwoordelijk voor en werken tijdens rekenen, taal en spelling op deze computer.

Voor groep 6 staat dit jaar het Archeon op de planning, zodat zij kunnen ervaren hoe het leven er in de Prehistorie en in de Middeleeuwen aan toe ging.

We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Monica en juf Esther.

Blogberichten van groep 5/6

, , , , ,

De Noord rent de Feyenoord FunRun

Zo’n 30 kinderen van De Noord hebben afgelopen woensdag meegedaan aan de Feyenoord FunRun. In en rondom stadion De Kuip werd door de kinderen 800 meter afgelegd. Door de spelerstunnel, langs de persruimte en over het veld. Op plekjes waar je normaal nooit komt, hebben de kinderen hardgelopen. Dat allemaal om voor het Sophia Kinderziekenhuis […]

,

De tweede zwemles

De tweede zwemles Dit moet ik even vertellen…….de kinderen die in het eerste bad zijn gestart hebben zo hard hun best gedaan, dat ze vandaag al naar het volgende badje mochten!!!!! Wat een verrassing!De badjuf zei zelfs:” Als ze zo snel gaan komen ze misschien nog wel in het diepe.” Maar ook de andere kinderen […]