Welkom in groep 4/5

In groep 4/5 zitten 20 kinderen. In de groep 4 negen kinderen en in de groep 5 elf kinderen. Er staan 2 juffen voor de groep: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag juf Monica. En op woensdag juf Nadia.

Het is een gezellige groep. Aan de hand van Soemokaarten wordt aandacht besteed aan de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen en gewerkt aan een goede groepsharmonie. Er wordt dit jaar weer veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Dat doen we met energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “IPockets”.

Een boekbespreking en een spreekbeurt staan ook op het programma.

Dit schooljaar gaan we ook weer werken op het Leerplein, waarbij de kinderen gaan computeren, recepten leren lezen om te gaan koken, educatieve spelletjes spelen en met de “knaps” aan de slag gaan.

Daarnaast gaan de leerlingen van groep 5 op de Chromebooks werken in de klas. Zij zijn hier zelf verantwoordelijk voor en kunnen de Chromebooks gebruiken om bijvoorbeeld te werken aan: weektaak, rekenen, taal, spelling, etc.

We gaan er een gezellig en leerzaam schooljaar van maken.

Juf Monica en juf Nadia.

Blogberichten van groep 4/5

,

De tweede zwemles

De tweede zwemles Dit moet ik even vertellen…….de kinderen die in het eerste bad zijn gestart hebben zo hard hun best gedaan, dat ze vandaag al naar het volgende badje mochten!!!!! Wat een verrassing!De badjuf zei zelfs:” Als ze zo snel gaan komen ze misschien nog wel in het diepe.” Maar ook de andere kinderen […]

, , , , , , , , ,

De Noord rent voor het Sophia Kinderziekenhuis

Afgelopen woensdag hebben 35 kinderen uit de groepen 3 t/m 8 meegedaan aan de Feyenoord FunRun. Op deze zonnige dag heeft iedereen een parcours door De Kuip afgelegd. De kinderen mochten zelfs door de spelerstunnel en op het veld! Namens De Noord hebben we een mooi bedrag opgehaald dat gedoneerd zal worden aan het Sophia […]