Welkom in groep 3/4

Dit schooljaar starten we met een 3/4 combinatie. In de groep zitten 23 kinderen. De kinderen uit de groep 3 in deze klas gaan werken met de leesmethode Lijn 3. Ook werken zij met het klankenbord en de daarbij behorende klanken (letters), de rijtjesboeken, spellingskaarten,  letterdozen, leesboekjes, wandplaten, werkboekjes van rekenen/taal en schrijven, lezen, lettervos en leesdas, gym, het is teveel om op te noemen!

Er wordt dit jaar met groep 4 veel geleerd op het gebied van (begrijpend) lezen, rekenen, taal, de zaakvakken, maar ook de creatieve vakken. Leren en ontspannen worden met elkaar afgewisseld. Daar tussendoor doen we energizers: bewegen, een liedje, een spelletje.

Er wordt ook dit jaar weer regelmatig Engels gesproken in de klas. De woordenschat wordt uitgebreid en de kinderen leren met elkaar te praten in het Engels en opdrachtjes uit te voeren. Dit alles op een speelse manier. Er wordt, ook hierbij, gebruik gemaakt van het digibord en de methode “Ipockets”.

Ook zijn wij in de klas de eerste weken met de groepsvorming bezig. Veel spelletjes om elkaar te leren kennen en coöperatieve werkvormen in de klas. Een goede sfeer zorgt voor goed leren! Daarnaast is er ook nog ruimte voor buitenspelen en af en toe met de constructiematerialen in de klas spelen.

Juf Michelle Souljé en juf Monique v.d. Ven.