,

Week van de mediawijsheid

Vandaag is bij ons op school de Week van de mediawijsheid begonnen. We hebben in de klas gesproken over wanneer je nu eigenlijk mediawijs bent. In de klas spelen we mee met Mediamasters, want of we het nu hebben over tv, internet, apps, games of smartphones: media zijn overal en iedere leerling maakt er gebruik van. Mediawijs zijn is daarom steeds belangrijker. Hoe werken media, wat hebben ze voor invloed en wat kun je ermee? MediaMasters brengt het gesprek op gang tussen leerlingen, ouders en leerkrachten over sociale media, reclame, informatievaardigheden, programmeren, games, cyberpesten, vloggen, beeldvorming, virtual reality en online gedrag.

De MediaMasters Game is een game voor in de klas en thuis. Spelenderwijs maken leerlingen kennis met de kansen en de gevaren van media. De leerlingen moeten met elkaar laten zien welke mediavaardigheden zij in huis hebben om de game tot een goed einde te brengen.

De kinderen hebben een strookje met inloggegevens gekregen. Hiermee kunnen ze thuis verder met bijvoorbeeld het verdienen van jokers voor de finale van vrijdag.