Juffendag en doordraaimiddag Gorilla’s

Afgelopen maandag hebben we juffendag gevierd. Wat zijn we verwend door alle kinderen en hun ouders! Dank jullie wel!
Voor de lunch werden de kleuters op pannenkoeken getrakteerd. Wat hebben ze zitten smullen zeg! ’s Middags werd er heerlijk gespeeld tijdens het waterfeest dat werd afgesloten met een ijsje.

Dinsdagmiddag waren de kinderen “op visite” in hun nieuwe klas. Dat was reuze spannend, maar ook heel erg leuk! Sommige kinderen blijven bij ons, maar worden nu de Gekko’s. Zij krijgen in die klas weer nieuwe kinderen als vriendje of vriendinnetje. Op de foto’s kunt u zien hoe gezellig ze daar hebben gespeeld. Volgend schooljaar gaan we weer leuke dingen beleven met elkaar.

Voor nu willen wij alle kinderen die naar groep 2/3 en groep 3 gaan heel veel plezier en succes wensen. Ook wensen we Juna heel veel plezier op haar nieuwe school in België. Wij willen alle ouders bedanken voor de fijne samenwerking en het vertrouwen dat jullie in ons hebben. We wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie en zien jullie na de vakantie vast weer terug!
Met zonnige groeten,

Juf Wilma en juf Bernadette

 

 

Beweegkriebels

Donderdag 28 juni heeft meester Melvin op het grote speelplein 5 beweegactiviteiten voor ons klaar gezet.   Er was een letterzoekspel.   We mochten via de bosjes een parcourtje afleggen met een tennisbal op een beker.  De was moest worden opgehangen en er werden  op de tegels  prachtige tekeningen gemaakt. Ook was er nog een hindernisbaan waarna je zo snel mogelijk weer terug naar je groepje moest sprinten. Alle kinderen hebben met heel veel plezier meegedaan ondanks dat het heel warm was. Goed gedaan Gorilla’s!

Thema beroepen

Wat gebeurde er zoal bij de Gorilla’s de afgelopen weken….. Beroepen, wat zijn dat, wie kent een beroep en wat wil je later worden?
Er kwam een moeder vertellen over haar werk als apotheker in een ziekenhuis. Ademloos keken de kinderen toe hoe zij medicijnen in een infuus deed. Er mochten zelfs een paar kinderen helpen.

Een vader kwam over zijn werk als cardioloog vertellen. De kleuters mochten met een stethoscoop luisteren naar het kloppen van het hart en ze hielpen de dokter met het inspuiten van een “pijnstiller”. Een paar dagen ervoor hadden ze al in een echte ambulance gekeken, dus zij weten nu wat er gaat gebeuren als je 112 belt.

In de klas hebben we een kapsalon gemaakt waar we tijdens de werkles onze haren mooi kunnen laten maken. Ook hebben we een bakkerij waar je onze zelf gemaakte koekjes kunt kopen! Ook de “brandweer” kwam even langs. Wat is zijn helm zwaar zeg! Deze week komt ook nog een vader over zijn werk bij de politie vertellen. Dat wordt moeilijk kiezen…wat wil jij later worden?

 

   

 

Wisselbeker

Zoals u heeft kunnen lezen is er een enorm bedrag opgehaald tijdens de sponsorloop. De Gorilla’s hebben het hoogste bedrag bij elkaar gelopen en hebben de wisselbeker gekregen.
Wat een kanjers!  Deze week is onze naam in het plaatje van de beker gegraveerd.

Wij zijn super trots op jullie Gorilla’s! juf Wilma en juf Bernadette

paasontbijt bij de gorilla’s.

Donderdag 29 maart was het heel gezellig bij de kleutergroepen. Bij aankomst op school werden de kinderen begroet door twee vrolijke paashazen. In de klas werd er heerlijk ontbeten en na het ontbijt mochten de kinderen ook nog eieren zoeken, die door diezelfde paashazen waren verstopt. De gorilla’s mochten de gevonden eieren in hun zelfgemaakte paasmandjes mee naar huis nemen.

Daar zit muziek in

De hele week stond bij ons het thema muziek centraal. De gorilla’s hebben veel geleerd over muziekinstrumenten en allerlei andere dingen die te maken hebben met muziek. Maar het allerliefst maken ze ZELF muziek.

 

van lang naar kort en andersom

Vrijdag 16 februari sloeg de griep epidemie toe bij de gorilla’s, dus weinig kinderen in de klas.   Omdat wij deze dag ook een gesprekje hadden over samenwerken stelde ik voor om met de “hele”groep dit te gaan doen. De opdracht luidde maak een rij van lang naar kort en iedereen helpt mee. Het ging geweldig en na ongeveer 15 minuten stond de rij!!  Iedereen was heel trots dat er goed werkt samengewerkt zonder ruzie.  Een van de kinderen stelde voor om nu een rij van kort naar lang te maken. Dit lukte al na 5 minuten. Op de foto´s zien jullie het resultaat.  Jij ook bedankt voor het helpen Sam.

 

Opening project Winter

Wat een verrassing was er vanmorgen op school! Alle kleutergroepen mochten in de speelzaal komen zitten.
De kleuters zaten gezellig bij elkaar op de banken toen opeens Olaf De sneeuwpop binnen kwam. De kinderen waren heel verrast en enthousiast.
Olaf kwam een winterboekje voorlezen. Het ging over een zomervriendje van eekhoorn die een winterslaap ging houden. Gelukkig maakte eekhoorn een sneeuwpop als wintervriend.
Zo was eekhoorn nooit alleen! Toen het boekje uit was mochten de groepen op de foto met Olaf.
Daarna ging iedereen weer naar de klas terug. Daar hebben we al een winterhoek met een sneeuwpop, een iglo, schaatsen en skischoenen. Maar er kan nog veel meer bij. We gaan het de komende weken over dieren in de winter hebben, over de Noordpool en de Zuidpool en de Olympische winterspelen. Helpen jullie mee om daar spullen/boekje e.d. over te verzamelen?

 

 

foto speurtocht

Dat was vanmorgen schrikken voor de gorilla’s. Alle schoenen die bij de open haard waren gezet bleken verdwenen te zijn. De kinderen kwamen met een plan. Zoeken, zoeken en blijven zoeken! Tot Senndy een envelop zag hangen. Hierin vonden we een brief en foto. Nadat de foto door iedereen heel kritisch was bekeken kwamen we tot de conclusie dat er een muur en een klein stukje van de schuurdeur op moest staan, dus jassen aan en naar de schuur. Niets te vinden dus werd de zoekactie voortgezet IN de schuur. Na weer een tijdje zoeken vond een van de kinderen een nieuwe foto. Iedereen weer naar binnen en opnieuw werd deze foto grondig bestudeerd. Eén van de kinderen dacht Blijdorp te herkennen, maar de anderen wisten zeker dat het in het speellokaal moest zijn. Dus ging de hele groep daar zoeken. En jawel er werd een mini zak gevonden. Weer terug in de klas vonden we in de zak weer een foto en werd dit keer de wc herkend. Op naar de wc , maar weer geen schoenen. Wel vonden we nog een foto met daarop een stukje van de bouwkeet. Dus jassen weer aan en op naar de keet . Iedereen ging naar binnen en uiteindelijk  hebben we een grote zak gevonden. Weer terug in de klas kwamen alle schoenen met een fel gekleurde stuiterbal erin uit de zak. Iedereen tevreden en blij met hun cadeautje. Je hebt ons mooi gefopt Piet.

Bouwkeet op schoolplein!?

Toen we vanmorgen op school kwamen, stond daar opeens een bouwkeet. Hoe komt die nu hier? Wie heeft hem daar neergezet en vooral waarom?
Het was een groot mysterie….maar dat werd al snel opgelost door de Gorilla’s. Nieuwsgierig als wij zijn, gingen we snel buiten kijken. Op de strobalen die er voor liggen konden we klimmen en naar binnen gluren door het raam. Er lagen allerlei papieren, een boek over kastelen, een bouwhelm, werkschoenen en gereedschap. Toen Jayden de sleutel vond die ingepakt op het stro lag, konden we binnen poolshoogte nemen. We snapten al gauw wat hier aan de hand is: de bouwpieten zijn in de buurt. Natuurlijk! Sint wil graag een nieuw kasteel bouwen in Spanje! En zijn bouwpieten zijn er al mee bezig. Wij gaan Sint helpen in de klas. We gaan allerlei kastelen bouwen en tekenen, zodat Sint kan kiezen wat hij graag wil. Daar zijn we binnen ook meteen mee begonnen. Nog maar een paar nachtjes en dan kunnen we het aan Sint laten zien….